ENUTi suvekool 2024 Hara sadamas

21.-22. augustil 2024 toimus järjekordne ENUTi suvekool Hara sadamas. Suvekoolide eesmärk on tuua kokku ENUTi partnerid ja mõttekaaslased, et ühiselt arutada SVÕ valdkonnas toimuva üle, saada aimu üksteise tegevussuundadest ning planeerida ühiseid tulevikutegevusi.

Esimesel päeval kohtusime tavapäraselt kohaliku omavalitsuse esindaja ehk seekord siis Kuusalu vallavanema Terje Kraanveltiga, kes andis ülevaate valla olukorrast, rahvastikust, eelarvest ning tulevikuplaanidest. Suur aitäh!

Seejärel korraldasime ajurünnaku ENUTi oleviku ja tuleviku teemal, mida juhtis Eva Truverk.

Teine päev oli pühendatud erinevatele uudistele SVÕ valdkonnast. Kõigepealt tutvustas värskelt vastu võetud naistevastase vägivalla vastu võitlemise direktiivi Kristiina Luht (SoM). Seejärel andis võrdse kohtlemise volinik Christian Veske ülevaate voliniku kantselei eelmise aasta tegevustest (täpsemalt saab tehtuga tutvuda SIIN) ning voliniku nõunik Liisa Oviir rääkis uuest projektist EquiTech, mis keskendub sellele, kuidas vältida ebaõiglust ja kallutatust automaatsetes otsustusprotsessides.

ENUTi juhatuse liige Peep Peterson rääkis Väärtpaberituru seaduse muutmise ja sellega seonduvalt teiste seaduste muutmise seaduse eelnõu tagamaadest ning andis ajaloolise ülevaate, kuidas me oleme jõudnud tänanesse seisu. Seejärel rääkisid partnerid ELVLst, EAKLst, EENAst, Meeste Garaažist, Pärnu Naiste Tugikeskusest ja Tallinna Ülikkoolist oma käesolevatest ja plaanitavatest tegevustest.

Suvekooli lõpetas matk Hara saarele, millest vaid kõige vapramad osa võtsid, kuna vahepeal oli ilusast päikesepaistelisest ilmast saanud sombune ja väga märg Eestimaa suvi. Matk oli siiski väga huvitav ja täname giidi ning Hara Sadamat ja muidugi Hara Sadamarestot meid hästi söötmast ja jootmast.

Aitäh kõigile osalejatele ning loodetavasti kohtume ka järgmisel aastal!